DRIEBERGEN - De politie heeft maandagochtend negen Roemeense verkopers van nepgoud aangehouden. Dat gebeurde op een parkeersplaats langs de A50 in Apeldoorn. De 350 ringen die in een bumper van een auto waren verborgen, zijn in beslag genomen.

Tegen twee Roemenen is proces-verbaal opgemaakt wegens het venten zonder vergunning. Dit heeft de verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten bekendgemaakt.

Aangeplakte snor

Een automobilist belde de politie over de verkooppraktijken van de groep, die bestond uit vier mannen, drie vrouwen (van wie een met aangeplakte snor) en twee meisjes van vijf en veertien jaar.

De groep reed in drie auto's. De 350 ringen zijn onderzocht door een juwelier, die constateerde dat het om nepgoud ging. De groep kon niet worden aangehouden wegens oplichting, omdat niemand het nepgoud had gekocht.

Opdringerig

Verschillende politiekorpsen hebben de afgelopen dagen Roemenen aangehouden die nepgoud te koop aanboden. De oplichters gaan soms zeer opdringerig te werk en hangen zielige verhalen op. Het meisje van veertien jaar toonde een van de agenten haar naakte lichaam om hem te verleiden.

De politie raadt mensen die benaderd worden door deze 'goudverkopers' dringend aan niets aan te pakken, een goed signalement op te nemen en direct de politie te waarschuwen.