SEOUL - In Zuid-Korea zijn zeven spoorwegfunctionarissen gearresteerd in verband met de brand in de metro in Taegu. Dat heeft de politie van die stad maandag gemeld. Door brandstichting in de metro kwamen dinsdag 133 mensen om het leven. Een aantal wordt nog vermist.

"Zeven mensen zijn gearresteerd en zitten vast op het politiebureau hier in Taegu", zei een van de onderzoekers naar de brandstichting. Hij zei niet precies wat de aanklacht was, maar eerder had de politie al gezegd dat de functionarissen nalatigheid ten laste zou worden gelegd.

Onder de arrestanten zijn de bestuurder van de brandende trein en die van een andere trein, die vanaf de andere kant het station binnenreed kort nadat de eerste in brand was gevlogen. Dat meldde het Japanse persbureau Kyodo. Van die tweede trein konden de deuren niet open, doordat de bestuurder de centrale sleutel had meegenomen toen hij vluchtte. De wagons vulden zich met rook en giftige dampen uit de brandende trein.

Tegen de vermeende dader van de brandstichting en nog twee functionarissen worden nog arrestatiebevelen uitgevaardigd. Zij liggen in het ziekenhuis.