ROERMOND - Een gedragsdeskundige en een verpleegkundige hebben maandagochtend de leerlingen van groep 8 van de Montessorischool in Roermond opgevangen, die overstuur waren geraakt na de schorsing van hun juf.

Dat heeft directeur Chrit Achten van de Stichting Samenwerkingsbestuur Primair Onderwijs Roermond (SPOR), waar de school onder valt, maandag verklaard.

Naar eigen zeggen mag de leerkracht geen les meer geven, nadat ze vorige week woensdag een hoofddoek voor de klas had gedragen om voor meer tolerantie te pleiten.

Opgesloten

Vrijdag werden de kinderen van groep 8 tijdelijk in de gymzaal opgesloten, omdat ze totaal overstuur waren door de plotse afwezigheid van hun juf, bevestigen ouders.

Volgens Achten zijn tegen de leerkracht "ordemaatregelen" genomen omdat zij een gedragscode had overtreden door "uit de school te klappen" tegen buitenstaanders, onder wie de media. Hij ontkent dat het dragen van de hoofddoek met het lesverbod te maken heeft.

Iets ergs

Juf Ellen vertrekt komend schooljaar naar Eindhoven, waar ze les gaat geven. Op de valreep mag ze geen les meer geven aan de Roermondse school. Toen de schoolleiding haar afwezigheid vrijdag verklaarde met de woorden dat er "iets ergs met haar gebeurd was", raakten veel kinderen in paniek.

Om te voorkomen dat ze de straat op zouden rennen, werden ze in de gymzaal gehouden tot de opgetrommelde ouders hen kwamen ophalen, luidt de lezing van ouders.

Zien

Maandag zijn de plooien weer gladgestreken, zei Achten. "De leerlingen zitten na de gesprekken maandagochtend weer goed in hun vel." Afgesproken is dat ze deze week nog een keer hun juf Ellen mogen zien.