ROTTERDAM - Zes werknemers van het Rotterdamseoverslagbedrijf ECT aan de Amazonehaven op de Maasvlakte zijnzondag aan het eind van de middag gewond geraakt doordat vaten metchemicaliën lekten. De vaten met ethyleendiamine zaten in eencontainer.

De havenwerkers hadden last van ademhalingsmoeilijkheden en zijnnaar twee ziekenhuizen gebracht. Daar moeten ze voorlopig nogblijven want ethyleendiamine kan ook na enkele uren noggezondheidsproblemen veroorzaken. Ze hadden het volgens depolitiewoordvoerder ook flink benauwd gehad nadat ze het spulhadden ingeademd.

De politiewoordvoerder kon niet zeggen of de container juist vanhet schip Malaysia kwam of aan boord geladen werd. In ieder gevalis wel duidelijk dat aan boord van het containerschip niemandgewond raakte. Alleen mensen in de kraan of op de kade raaktengewond.

De brandweer heeft de container in zijn geheel in een bak metwater gezet. Daarna kwamen er geen dampen meer vanaf, aldus depolitiewoordvoerder. De Arbeidsinspectie is inmiddels begonnen meteen onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.