GAZA/NABLUS - Bij operaties van het Israëlische legerin Palastijnse gebieden zijn dit weekeinde minstens zevenPalestijnen gedood. Zondag stierven vier personen in de Gazastrook.Acties in Nablus op de Westelijke Jordaanoever kostten zeker driePalestijnen het leven.

In het dorp Beit Hanun in de Gazastrook schoten Israëlischemilitairen tijdens een vuurgevecht een 15-jarige Palestijnsejongen, een 27-jarige agent en een derde persoon dood. Zeker vijfanderen raakten gewond.De strijdkrachten waren in de nacht van zaterdag op zondag hetdorp in het noorden van de Gazastrook binnengedrongen. De invalvond plaats met ondersteuning van tanks, pantservoertuigen engevechtshelikopters.

Raketten

Bein Hanun staat bekend als steunpunt van de radicale bewegingHamas, die de verantwoordelijkheid opeiste voor een reekszelfmoordaanslagen op Israëlische doelen. Vanuit het dorp werdenafgelopen week zes raketten op de Israëlische stad Sderotafgevuurd.

Vuur geopend op opstandige jongeren

Tijdens een schotenwisseling in de buurt van de joodsenederzetting Netzarim in de Gazastrook stierf een bewapendePalestijn. Een 14-jarige Palestijnse jongen overleed zondag aan deverwondingen die hij een dag eerder had opgelopen toen hetIsraëlische leger in Nablus het vuur opende op opstandige jongeren.De militairen hadden het centrum van de overwegend Palestijnse staddonderdag bezet op zoek naar Palestijnse extremisten.Bij de actie waren zaterdag twee Palestijnen om het levengekomen, de dagen ervoor drie personen. Het Israëlische leger trokzich zondagochtend terug uit de stad op de Westelijke Jordaanoever.