LONDEN - Een vroegere officier die eind jaren tachtigbetrokken was bij de illegale export van wapens naar Irak, blijkthet complot te hebben bedacht om haar van prins Harry in handen tekrijgen. Dat heeft de Britse zondagskrant The Sunday Times gemeld.

Het Britse koninklijk huis lichtte Scotland Yard in december inover het complot. Uit het haar zouden wetenschappers deDNA-structuur van de tweede zoon van prins Charles en prinses Dianakunnen afleiden. Dan zou duidelijk worden of Charles werkelijk devader van de roodharige Harry is.

In Groot-Brittannië doengeruchten de ronde dat Harry een zoon is van de eveneens roodharigeJames Hewitt die enige tijd de minnaar van Diana is geweest.Het zondagsblad herkende de 56-jarige Ian Rycroft, die na zijnwerk bij de strijdkrachten zakenman en privé-detective werd, aan dehand van foto's waarin hij met journalisten over het complot sprak.Aan het eind van de jaren tachtig was hij directeur van eentransportonderneming die illegaal wapens naar Irak vervoerde.