MAASBREE - Een tankwagen met een gevaarlijke bijtende stof is vrijdagmiddag op een oprit van de A67 (Eindhoven-Venlo) bij Maasbree gekanteld en opengebarsten. De politie heeft de op- en afrit bij de afslag Midden-Peelweg afgezet.

Het ongeval gebeurde even voor half drie. Politie en hulpdiensten kunnen alleen met beschermende mondmaskers ter plaatse komen. De 47-jarige Duitse chauffeur van de vrachtwagen zat bekneld in zijn cabine, maar werd door de brandweer bevrijd. De man is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Venlo. De vrachtwagen kantelde in een bocht en belandde in een sloot.

Giftig

Vervolgens lekten er volgens een woordvoerder van de brandweer enkele liters kalium hydroxide. De brandweer wist te voorkomen dat deze giftige stof in de sloot terechtkwam. De lading zal in de loop van de middag worden overgepompt in een andere tankwagen. De op- en afrit blijft vrijdagmiddag nog enkele uren afgesloten. Het verkeer op de A67 en de Midden-Peelweg ondervindt geen hinder van het ongeval. De oorzaak is nog niet bekend.