OOSTERBEEK - Emile Ratelband vertrekt zaterdag naar Irak. Devoorman van LijstRatelband.nl wil er de Iraakse leider SaddamHussein volgende week een blauwe vredesvlag geven. Op hetzelfdemoment zou Johan Vlemmix (Partij van de Toekomst) in New Yorkeenzelfde vlag aan Rolling Stones-voorman Mick Jagger moeten geven.

De Arnhemmer zei vrijdag dat hij met zijn bezoek een daad wilstellen "omdat het Iraakse volk straks onschuldig wordtafgeslacht". Hij hoopt dat de Amerikaanse nieuwszender CNN deoverhandiging van de vlaggen uitzendt. "Het zou toch geweldig zijnals CNN Saddam en Mick Jagger laat zien met dezelfde blauwevredesvlag in de hand."

Ontmoeting

Volgens Ratelband kwam het idee voor de publiciteitsstunt in deloop van deze week. "Ik ken de rechterhand van Arafat en heb opwat knoppen gedrukt. Toen was het zo geregeld." Naar eigen zeggenheeft hij van de Iraakse ambassadeur inmiddels de nodige papierengekregen en ook een principeovereenkomst voor een ontmoeting metHussein. "De laatste zaken regelen we vanmiddag." Ratelbandvliegt naar de Jordaanse hoofdstad Amman en reist daarna over landnaar Bagdad.