DEN HAAG - De onderhandelaars van CDA en PvdA zijn het er donderdag over eens geworden dat er een levensloopregeling moet komen. Met die regeling kunnen werknemers vrije tijd sparen om in te kunnen zetten voor bijvoorbeeld studie.

Het huidige demissionaire kabinet wilde als vervanging van het spaarloon ook een levensloopregeling invoeren, maar heeft dat plan nog niet kunnen realiseren.

CDA-leider Balkenende en PvdA-voorman Bos moeten nog verder praten over de precieze invulling van de regeling. Ze spraken na afloop wel over een "goed gesprek" over sociaal-economische onderwerpen als WAO en arbeidsmarktbeleid. Volgens PvdA-Tweede-Kamerlid Bussemaker, die Bos donderdagochtend vergezelde, was er op diverse punten sprake van toenadering.

Voor het eerst verlieten Balkenende en Bos donderdag tegelijk het gebouw van de Eerste Kamer waar ze onderhandelen over de vorming van een nieuw kabinet. Woensdagavond aten de twee al in het Torentje van Balkenende om het onderlinge vertrouwen te verbeteren. "Soms is het goed om ook buiten de onderhandelingen om het vertrouwen in elkaar uit te spreken", aldus Bos.