JERUZALEM - In West-Jeruzalem zijn woensdagmorgen drie mensen door een zelfmoordaanslag lichtgewond geraakt. Een Palestijn blies zichzelf met een bom op vlakbij het hotel King David. De aanslag is door de verzetsorganisatie Islamitische Jihad opgeëist. De bedoeling was eigenlijk dat de dader zich in het hotel zou opblazen.

De aanslag komt nog geen vier dagen nadat zaterdagavond laat in Jeruzalem een bloedbad was aangericht door twee Palestijnse zelfmoordaanslagen. Die kostten twaalf Israëliërs het leven. Bijna mensen raakten gewond. Nog geen halve dag daarna vielen door een zelfmoordaanslag in Haifa vijftien doden en veertig gewonden.

De Israëlische politie heeft in een geheime bergplaats in de regio Ashkelon, ten zuiden van Tel Aviv, een aantal riemen met springladingen gevonden die voor zelfmoordaanslagen bedoeld waren. De explosievendienst heeft de bommen onschadelijk gemaakt.

De geheime bergplaats was ontdekt nadat de geheime dienst een Palestijn uit de Gazastrook had opgepakt en verhoord, zo meldde de Israëlische radio.

/DOSSIERMidden-Oosten