HILVARENBEEK - De 36-jarige olifantenverzorger van Safaripark De Beekse Bergen die woensdagmorgen door een olifant werd aangevallen, is woensdagavond in het Elizabeth Ziekenhuis in Tilburg aan zijn verwondingen overleden. Dat heeft een woordvoerder van De Beekse Bergen donderdagmorgen bekendgemaakt.

Tijdens de dagelijkse ochtendtraining van de olifanten in de stal duwde een van de olifanten de verzorger omver, waarna het dier de man aanviel. Collega's die bij de training aanwezig waren, konden de verzorger ontzetten. Volgens het Safaripark deden zich tijdens de training van woensdagmorgen geen bijzonderheden voor waardoor het gedrag van de olifant kan worden verklaard. In het park is verslagen gereageerd op de dood van de olifantenverzorger.

"We hebben het net aan het personeel verteld, iedereen is erg aangedaan", zei een woordvoerder van het park donderdagmorgen. De directie van het park stelt een uitgebreid onderzoek in naar het ongeval. Ook de Arbeidsinspectie is ingeschakeld. Over het lot van de olifant is nog niets bekend.