ROOSTEREN - Op de A2 richting Maastricht onder Roosteren is woensdagavond door een ongeval een ravage ontstaan. Volgens de politie waren er drie vrachtwagens en twee personenauto's bij het ongeval betrokken. Een woordvoerster van de politie noemde de situatie ter plekke chaotisch.

Volgens de politie raakten vier chauffeurs gewond, van wie één ernstig. Het gaat om een vrachtwagenchauffeur uit Tsjechië die bekneld zit in zijn wagen. De brandweer probeert hem eruit te zagen.

Afgesloten

De snelweg tussen Maasbracht en Born was tot half tien voor alle verkeer afgesloten. Na half tien gold die afsluiting voor het traject tussen Echt en Born. Het verkeer richting Maastricht wordt vanaf Echt omgeleid. De toeritten vanuit Echt en Roosteren zijn afgesloten. Die afsluiting kan nog de nodige uren duren, aldus de politie.

Bij het omleiden van het verkeer reed een personenwagen op een parallelweg van de A2 tussen Wessem en Maasbracht in een greppel. De twee inzittenden raakten daardoor volgens de politie gewond.

Botsing

Het ongeval gebeurde rond half acht toen twee personenauto's met elkaar in botsing kwamen. De twee bestuurders raakten gewond. Een Spaanse vrachtwagenchauffeur reed achterop de twee auto's. Hij bleef ongedeerd. Daarna botste de vrachtauto met de Tsjechische bestuurder bovenop de wrakken.

Op de Tsjechische vrachtwagen botste tenslotte een Nederlandse vrachtwagen die rechts van de weg in het talud terechtkwam. De chauffeur daarvan raakte ook gewond. Een speciaal team van de KLPD onderzoekt de toedracht van het ongeval.