AMSTERDAM - Twee meisjes van het Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) in Amsterdam met een gezichtsluier stappen naar de Commissie Gelijke Behandeling. Dat heeft een woordvoerster van de commissie woensdag gezegd.

De twee tieners weigeren hun gezichtsluier af te doen op school. Het ROC heeft daarom in januari een verbod afgekondigd op de chador. Sindsdien mogen de vrouwen niet meer gesluierd op school verschijnen.

De openbare zitting bij de Commissie Gelijke Behandeling vindt plaats op 7 maart. In de regel duurt het daarna twee weken voordat de commissie uitspraak heeft gedaan. In principe kunnen de meisjes gesluierd op de zitting verschijnen. "We hebben niet besloten dat het niet zou kunnen", aldus de woordvoerster.

Op het ROC zit ook nog een derde meisje met een gezichtsluier. Het is niet bekend of zij stappen gaat ondernemen. Eerder kondigde een van de vrouwen aan naar de rechter te gaan.

Ook in 2000 werd een zaak voorgelegd aan de Commissie Gelijke Behandeling over een gesluierde vrouw aan het ROC. Zij volgde een opleiding voor een beroep in de gezondheidszorg. De commissie bepaalde toen dat het dragen van een chador niet tot problemen leidt en dat een verbod in strijd is met de wet. Een uitspraak van de commissie is echter niet bindend.