ATHENE/MADRID - Griekenland en Spanje zijn woensdag geteisterd door hevige sneeuwval. In Griekenland zijn vierhonderd dorpen als gevolg van de sneeuwval van de buitenwereld afgesloten. Het kwik daalde op sommige plaatsen in Midden- en Noord-Griekenland tot 6 graden Celsius onder nul.

Ook in de Griekse hoofdstad Athene viel woensdag sneeuw. Op de toeristische Kyklades-eilanden leidde de zware regenval van de afgelopen dagen tot overstromingen, zo berichtte de Griekse radio. In de afgelopen drie dagen viel hier al zoveel neerslag als anders in een heel jaar.

Straten

Als gevolg van de wateroverlast staan veel straten blank en is de stroomtoevoer afgesloten. Op het eiland Paros zijn tientallen auto's in zee beland, aldus de Griekse televisie. De lokale autoriteiten hebben hier de noodtoestand afgekondigd.

In grote delen van Spanje leidde de sneeuwval op veel plaatsen tot een verkeerschaos. In het noorden van het land werden tientallen dorpen van de buitenwereld afgesloten. Ook de snelwegen rond Madrid en Barcelona en in Baskenland waren onbegaanbaar. De luchthaven bij Madrid moest wegens de sneeuwoverlast worden gesloten.