HELMOND - De rijksrecherche verricht het onderzoek naar het verdachte overlijden van een 60-jarige Helmonder in de Koninginnenacht van 29 op 30 april.

Justitie wil weten of twee agenten die de dronken man die nacht thuis hebben gebracht misschien nalatig zijn geweest omdat zij hem alleen achterlieten en mogelijk niet goed op de hoogte waren van zijn toestand.

Persofficier van justitie Mariska Wijnbelt heeft dat woensdagochtend gezegd naar aanleiding van een verhaal in het Eindhovens Dagblad.

Koninginnenacht

Een maatschappelijk werker trof de man acht dagen na het incident dood aan in zijn huis. Een lijkschouwer constateerde een natuurlijke dood. Een alerte collega van de twee agenten legde na de begrafenis van de man het verband met het voorval in de Koninginnenacht waarbij agenten de bewusteloze fietser hadden gevonden.

Justitie besloot het lichaam van de Helmonder weer op te graven. Bij een sectie werd toch lichamelijk letsel gevonden dat ook nog eens de doodsoorzaak bleek.

Trappende beweging

Uit een uitzending van het regionale opsporingsprogramma werd eerder deze week duidelijk dat het slachtoffer die nacht samen met nog iemand door Helmond fietste. Kort voordat hij bewusteloos werd gevonden op straat heeft hij nog een trappende beweging gemaakt naar een passerende politieauto.

De politie is nog steeds op zoek naar de man die in zijn gezelschap was. Ook is de fiets van het slachtoffer verdwenen. Het is volgens justitie niet duidelijk of de Helmonder is gevallen, geduwd of geslagen. De uitzending op televisie leverde geen enkele reactie op.