AMSTERDAM - De Telegraaf heeft een anonieme brief ontvangen waarin de plek in Portugal staat aangegeven waar het sinds begin mei vermiste Britse meisje Madeleine McCann zou liggen.

De krant schrijft dat het epistel lijkt op een anonieme brief van vorig jaar, met daarin een tip over de plek waar de vermiste Belgische meisjes Stacey en Nathalie zouden liggen.

Die laatste brief werd destijds gepost voordat de twee omgebrachte kinderen werden gevonden. De plek waar de lichaampjes lagen, bleek twee kilometer verderop te zijn. De Telegraaf ontving de brief op de dag van de vondst.

Politie

De Telegraaf heeft de brief over Madeleine McCann aan de politie in Amsterdam overhandigd. Die heeft inmiddels alles overgedragen aan de autoriteiten in Portugal, liet een woordvoerster woensdag weten.

De Amsterdamse politie heeft de brief dinsdag van de krant ontvangen en er technisch onderzoek op verricht, zoals het bekijken van vingerafdrukken.

Slaapkamer

De 4-jarige Madeleine werd begin mei uit haar slaapkamer ontvoerd tijdens een vakantie met haar ouders aan de Portugese zuidkust. Die vroegen enkele dagen geleden in Amsterdam Nederlanders die recentelijk in Portugal zijn geweest, alle informatie te verschaffen die iets met de verdwijning te maken kan hebben.