APELDOORN - Patiënten die maandag zijn geëvacueerd in verband met de brand in een ziekenhuis in Apeldoorn, konden maandagavond weer terugkeren naar hun afdelingen. Dat meldde een woordvoerder van Gelre Ziekenhuizen.

Tweehonderd patiënten moesten de verpleegafdelingen eerder op de dag verlaten, nadat op de derde verdieping van het Lukas ziekenhuis bij bouwwerkzaamheden in een schacht brand was uitgebroken. De noordvleugel werd ontruimd vanwege de enorme rookontwikkeling.

De evacuatie verliep zonder problemen, meldde het bestuur van de zorginstelling. Patiënten werden elders in het gebouw of in ziekenhuizen in de omgeving ondergebracht. Rond 11.30 uur, anderhalf uur na het uitbreken ervan, was de brand onder controle. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Spoedgevallen

"Spoedgevallen kunnen vanaf nu weer worden opgenomen. Dinsdag draait het ziekenhuis weer als vanouds", aldus de woordvoerder.

Onder de organisatie Gelre Ziekenhuizen vallen vier ziekenhuizen. De organisatie heeft twee vestigingen in Apeldoorn, een ziekenhuis in Zutphen en een polikliniek in Lochem.

Eind vorige maand brak brand uit in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Die brand verwoestte toen een groot aantal operatiekamers.