HEERLE - De ouders van de 6-jarige kleuter uit Heerle die meermalen is beschuldigd van seksspelletjes met klasgenootjes op zijn basisschool, hebben maandagmiddag aangifte gedaan wegens laster en smaad.

De aangifte is gericht tegen het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (BOBO) dat enkele ouders van vermeende slachtoffertjes vertegenwoordigt.

Leugens

Het bureau en eigenaresse Marion Greveling verspreiden pertinente leugens en er is een grens overschreden, legde advocaat Marco Vermeirssen maandag namens de ouders uit. Zij overwegen bovendien via een kort geding te verhinderen dat het adviesbureau in het openbaar nog meer ongefundeerde uitspraken doet.

De politie bevestigt dat de ouders aangifte hebben gedaan maar kon maandag nog niet exact zeggen waarvan.

Publiciteit

Aanleiding voor de ouders om naar de politie te stappen waren nieuwe beschuldigingen afgelopen weekeinde. Het adviesbureau zocht zondag de publiciteit, omdat het jongetje vrijdag opnieuw in de fout zou zijn gegaan. De 6-jarige zou een even oud meisje aan de haren hebben getrokken, de keel hebben dichtgeknepen en tussen de benen hebben betast.

Pertinent onwaar, zeggen de ouders en schoolleiding. Het is volgens hen zelfs onmogelijk omdat het kind onder continu toezicht staat.

Vorige maand ontstond ophef, omdat drie kleuters van basisschool Berkenveld in Heerle meerdere peuters zouden hebben gedwongen tot seksueel getinte handelingen. Directeur Ad Stadhouders van Berkenveld erkende toen dat er dingen zijn gebeurd die niet kunnen, maar hij wilde daar niet verder op ingaan in verband met de privacy.