UTRECHT - De notities voor de nieuwe roman van Ronald Giphart zijn afgelopen weekeinde gestolen uit het kantoor van de Utrechtse schrijver. Dat heeft de auteur dinsdag gemeld. Ook de laptop, het paspoort en rijbewijs van de schrijver ontbreken, net als verschillende nog te publiceren columns en artikelen.

Volgens Giphart kost de diefstal hem enkele maanden werk. Achttien ondernemers in het bedrijvencomplex waar Giphart kantoor houdt, kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag bezoek van inbrekers.

Immateriële schade

Volgens een woordvoerder van verzamelgebouw Hooghiemstra valt de financiële schade mee. Volgens Giphart is vooral de immateriële schade groot. In zijn notitieblok stonden niet alleen aantekeningen voor zijn nieuwe roman, maar ook het laatste hoofdstuk van het fotoboek 'Heldinnen' dat in september moet verschijnen. "Dat gaat nog steeds wel lukken, maar voor een schrijver is het een ramp als ideeën en aantekeningen gestolen worden", aldus Giphart.

De notities voor de nieuwe roman van Giphart stonden opgeschreven in een klein notitieboekje met een doorzichtig kaft. De roman zou gaan over de belevenissen van Utrechtse studenten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het boek moet in de loop van 2004 af zijn.

Boekenweekgeschenk

Giphart schrijft dit jaar ook het boekenweekgeschenk. Dat boekje loopt volgens hem geen gevaar, omdat "die teksten al veilig bij de drukker liggen".