DEVENTER - Bij een schietpartij in Deventer is zondagavond rond 21.00 uur een 36-jarige man uit die plaats om het leven gekomen. Een andere man raakte gewond. Dat maakte de politie zondag bekend.

Na een melding over een schietpartij trof de politie even na 21.00 uur in een woning in Deventer drie personen aan, waarvan er een gewond bleek. Enkele honderden meters verder werd een zwaargewonde man in een tuin gevonden. De 36-jarige man probeerde, nadat hij geraakt was, hulp te halen bij een bekende. In diens tuin is de man aan zijn verwondingen bezweken.

Verhoor

Een van de drie personen uit de woning waar de schietpartij heeft plaatsgevonden, de 63-jarige bewoner, is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De andere twee zijn meegenomen voor verhoor maar worden niet verdacht. De relatie tussen de betrokkenen en de aanleiding voor de schietpartij zijn volgens de politie nog onbekend.

Het dodelijke slachtoffer woonde niet in de woning van de 63-jarige. Waarschijnlijk is de 36-jarige man wel daarbinnen of vlak daarbuiten beschoten, aldus een woordvoerder.