HEERLE - De terugkeer van de 6-jarige kleuter die eerder werd beschuldigd van seksspelletjes met klasgenootjes op basisschool Berkenveld in Heerle heeft tot nieuwe onrust geleid in het dorp.

Het adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht (BOBO) dat enkele ouders vertegenwoordigt, meldde zondag dat het jongetje afgelopen vrijdag opnieuw in de fout is gegaan en een meisje zou hebben betast en mishandeld. De directie ontkent dat met klem.

Vorige maand werd bekend dat drie kleuters van Berkenveld naar schatting bijna twintig peuters hebben gedwongen tot seksueel getinte handelingen. Directeur Ad Stadhouders van Berkenveld erkende toen dat er dingen zijn gebeurd die niet kunnen, maar hij wilde daar niet verder op ingaan in verband met de privacy.

Schadeclaim

De hele kwestie splijt het West-Brabantse dorpje. Adviesbureau BOBO stelt dat zeker twintig ouders hun kinderen van school willen halen en een schadeclaim overwegen. Directeur Ad Stadhouders vroeg zich zondag hardop af of het jongetje soms veroordeeld en verbannen moet worden. Zijn medestanders overwegen ook in actie te komen.

Het jongetje zou vrijdag een even oud meisje aan de haren hebben getrokken, de keel hebben dichtgeknepen en tussen de benen hebben betast. De ouders van het meisje zouden het incident hebben gemeld bij de schoolleiding maar ook dat spreekt de school tegen.

Toezicht

Stadhouders legde zondag uit dat de 6-jarige in de klas continu onder toezicht staat. In zijn klas staan in totaal drie leerkrachten en een begeleider. Hij kan zich daarom niet voorstellen dat er iets zou zijn gebeurd. "Kinderen spelen nu eenmaal. Het zijn allemaal pertinente leugens."