GREVENBICHT - De politie heeft zondagochtend in Grevenbicht (Limburg) om 11.30 uur de 76-jarige bestuurder van de brommobiel gevonden, die sinds zaterdagmiddag spoorloos was. Dat meldde de politie.

De man zat niet ver van zijn in de greppel belandde brommobiel en verkeert in goede gezondheid. Voor de zekerheid heeft de politie hem naar het ziekenhuis in Sittard gebracht.

Telefoon

De man vertrok zaterdagmiddag om 13.30 uur met zijn scootmobiel uit Elsoo met als bestemming Schinveld. Daar kwam hij echter niet aan. Via zijn mobiele telefoon liet hij weten dat hij in een greppel was terecht gekomen. De bejaarde man kon alleen niet vertellen waar dat was.

Hij zei dat hij water en een bos zag en in de verte huizen. De politie probeerde het signaal van de mobiele telefoon zonder succes te traceren. Na enkele uren werd het telefonische contact met de man verbroken, vermoedelijk omdat de batterij van zijn gsm op was.

Rond middernacht peilde de politie dat het signaal van de gsm van de man afkomstig moest zijn uit de omgeving van Roosteren. Zondagochtend vonden agenten de lege brommobiel, de bestuurder zat er niet meer in. Een bijkomend probleem was dat de man alleen Italiaans sprak.

Kluts kwijt

Uiteindelijk vonden agenten de man niet ver van zijn voertuig. "Hij was wel behoorlijk de kluts kwijt", zei een woordvoerder zondag.