AMSTERDAM - De ouders van de vermoorde tiener Marianne Vaatstra hebben een anonieme brief ontvangen met mogelijk aanwijzingen over de moordenaar. Dat schrijft De Telegraaf zondag.

De brievenschrijver verhaalt over een asielzoeker die ten tijde van de moord, in de nacht van 30 april op 1 mei 1999, enkele dagen in een asielzoekerscentrum in Musselkanaal verbleef.

Geheim

Het zou gaan om een 'levensgevaarlijke' man die onder grote geheimhouding werd ondergebrachte en in afzondering van de andere asielzoekers verbleef.

Enkele dagen na zijn komst werd hij uitgezet. De reden zou zijn dat hij werd gezocht voor meervoudige moord. Hij had verschillende vrouwen verkracht en hun kelen doorgesneden, aldus de schrijver van de brief.

Dader

De 16-jarige Vaatstra werd nabij Veenklooster verkracht, vermoord door wurging en doorsnijding van haar keel.

"Dat de dader nog steeds niet is gevonden, is in mijn ogen niet zo vreemd", schrijft de auteur aan de ouders. "Ik heb het sterke vermoeden dat de asielzoeker de moordenaar van uw dochter is."

Draagvlak

Medewerkers van het asielzoekerscentrum zouden niet hebben mogen praten over de betreffende asielzoeker. Ook werd de afdeling na een jaar gesloten, voert de schrijver aan.

"De dader mocht niet worden gepakt, want dat zou het draagvlak van de asielopvang aantasten", luidt de schrijvers slotsom.