GAZA - In de nacht van zaterdag op zondag is het in de Gazastrook tot botsingen gekomen tussen aanhangers van de partijen Fatah en Hamas. Daarbij is zeker een dode gevallen en zijn circa veertig mensen gewond geraakt.

Fatah en Hamas sloten op 19 mei een staakt-het-vuren na weken van gevechten waarbij meer dan 50 mensen omkwamen. Twee dagen geleden werd een lid van Fatah doodgeschoten en sindsdien is het geweld tussen de rivalen weer opgelaaid.

Infiltratie

Intussen voerden Israëlische gevechtsvliegtuigen bombardementen uit op een kantoor van de militante groepering Islamitische Jihad in Gaza-stad. Daarbij zouden twee mensen gewond zijn geraakt.

De aanval is een vergelding voor een infiltratie van Palestijnse militanten op Israëlisch gebied vanuit de Gazastrook eerder op zaterdag. De verantwoordelijkheid voor de actie is opgeëist door de Islamitische Jihad samen met de gewapende tak van Fatah, de al-Aqsa Martelaren Brigades.

Peretz

De Israëlische minister van Defensie Amir Peretz zei zondag dat de militante Palestijnse groepen een Israëliër wilden ontvoeren op Israëlisch grondgebied, maar ze daar niet in zijn geslaagd.