ROTTERDAM - Bij de Maasboulevard in Rotterdam is het in de loop van zaterdagavond tot vechtpartijen tussen grote groepen mensen gekomen. Het oproer begon aan een strandje aan de Maas, zo meldde een woordvoerster van de politie.

Op het strandje werd zaterdagavond een feest gehouden waar honderden mensen op af kwamen. Rond middernacht besloot de organisatie niemand meer toe te laten.

Er stonden toen nog zo'n 300 mensen buiten te wachten. Enkele tientallen wisten toch nog binnen te komen en begon vernielingen aan te richten en met meubilair te gooien.

Twee beveiligingsmensen raakten daarbij gewond aan hoofd en schouder. Hierop besloten de organisatoren het feest te beëindigen en het terrein te ontruimen.

Binnenstad

Tientallen feestgangers trokken daarna vanaf de Maas naar de binnenstad van Rotterdam. Een groep plunderde een avondwinkel en richtte vernielingen aan. Ook werden er stenen gegooid naar de politie en ruiten vernield van panden aan onder meer de Lijnbaan en het Churchillplein.

De politie heeft twee mensen aangehouden wegens openlijke geweldpleging.

Camerabeelden

De recherche is op zoek naar de groep mensen die de vernielingen aanrichtten. De recherche hoopt met camerabeelden de daders te kunnen achterhalen. Een verdachte, een 23-jarige Rotterdammer, is zaterdag aangehouden en zit nog vast. Dat meldde een woordvoerster van de politie zondag.