AMSTERDAM - Gevechten tussen het Libanese leger en de radicale groep Fatah Islam in het Palestijnse vluchtelingenkamp Nahr el-Bared bij Tripoli hebben zaterdag aan vijf soldaten het leven gekost. Vijftien soldaten raakten gewond.

Het leger voerde de hele dag beschietingen uit op stellingen van Fatah Islam. Volgens omwonenden van Nahr el-Bared waren het de hevigste beschietingen sinds 1 juni, toen het leger een offensief inzette om de groep uit het kamp te verdrijven.

Libanese en Arabische televisiezenders meldden dat de beslissende aanval die het leger al dagen op Nahr el-Bared voorbereidde was ingezet. Het leger zei een aantal gebouwen in het kamp te hebben ingenomen.

Explosieven

Militairen zijn bezig mijnen en explosieven uit de gebouwen te verwijderen, zo werd gezegd. Een commandant van Fatah Islam zei dat de strijders goed standhouden.

Sinds er op 20 mei voor het eerst gevechten uitbraken tussen het leger en Fatah Islam zijn er 120 doden gevallen. Twintig slachtoffers waren burgers. De meeste bewoners van Nahr el-Bared zijn gevlucht, maar duizenden anderen zijn achtergebleven en kunnen geen kant op.