WEZEP - Met militair eerbetoon is zaterdag tijdens de Landmachtdagen in Wezep stilgestaan bij het overlijden van sergeant eerste klasse Michel Meijers. De militair van de Luchtmobiele Brigade overleed afgelopen zaterdag tijdens een demonstratie op de eerste landmachtdag.

Bekijk video

Vanwege de weersomstandigheden in het zuiden van het land vlogen geen helikopters over.

Volgens luitenant-kolonel Piet van der Sar, commandant van het bataljon van Meijers, is het verlies hard aangekomen bij de collega's. "Hij heeft zich bewezen in Uruzgan. We hebben een bekwaam vakman verloren."

Touw

De sergeant daalde vorige week zaterdag vanuit een helikopter af maar bleef met zijn touw hangen, bevestigde een woordvoerder van de Landmacht zaterdag.

Hij overleed 's avonds in een ziekenhuis in Zwolle. "In overleg met de nabestaanden hebben we besloten de landmachtdag deze zaterdag door te laten gaan", zei Van der Sar.

Uruzgan

Meijers had net een riskante periode achter de rug. "Hij zat in de eerste eenheid die het gebied in Uruzgan verkende.

Hij heeft in meerdere hinderlagen gezeten." Donderdag woonden honderden van zijn collega's de begrafenis bij in de woonplaats van de militair.

Minuut stilte

Na een demonstratie met pantservoertuigen en tanks werd zaterdag een minuut stilte gehouden ter ere van de overleden sergeant. Aanwezige militairen en een delegatie van het 12 Luchtmobiele infanteriebataljon brachten de eregroet door richting publiek te salueren.

Daarbij werd een foto van Meijers getoond. Het kazerneterrein, enkele minuten eerder nog opgeschud door het gebulder van tanks, beleefde het stilste moment van de Landmachtdagen.

Afgelast

Door de verwachte weersomstandigheden werd de demonstratie van de middag, met wederom een eerbetoon, afgelast.