AMSTERDAM - Verschillende delen van de wereld zijn vrijdag en zaterdag geteisterd door noodweer. In Zwitserland en Australië vielen doden en in beide landen worden er nog mensen vermist. In het Vlaamse Genk stortte het dak van een fabriekshal in.

Bekijk video

In Australië zijn zeker vier mensen om het leven gekomen toen het noodweer vrijdag en zaterdag de oostkust van het continent teisterde. Zeker vier personen worden nog vermist.

De autoriteiten hebben twee regio's ten noorden van Sydney uitgeroepen tot natuurrampgebied, waardoor er meer hulp naar het gebied kan worden gestuurd, zo meldde de zender ABC.

Zoektocht

Na een zoektocht van enkele uren vond de politie zaterdagavond plaatselijke tijd de lichamen van een kind en een man, wiens auto door wassend water van de weg was gesleurd.

In het voertuig zaten ook de moeder en nog twee andere kinderen. Naar hen wordt nog gezocht. Elders is nog een zoektocht gaande naar een 40-jarige man die ook van de weg was gespoeld.

Lichamen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de lichamen gevonden van een echtpaar dat eveneens van de weg was geraakt door het water.

Circa 200.000 huishoudens zitten nog zonder stroom. Meteorologen voorspellen dat het weer nog een of twee dagen slecht blijft.

Zwitserland

In Zwitserland heeft het slechte weer vrijdag zeker drie mensenlevens geëist. Een persoon wordt nog vermist nadat zware regenval lokaal voor overstromingen zorgde, meldden de Zwitserse autoriteiten zaterdag.

Een man en een vrouw werden in het plaatsje Huttwil gegrepen door een waterstroom en later dood teruggevonden. In het dorp Eriswil verdronk een oudere vrouw toen haar woning onder water liep. Het water heeft veel schade aangericht

West-Europa

Een langgerekte band van zware onweersbuien over West-Europa veroorzaakte vrijdag op tal van plaatsen voor problemen.

In het noorden van Frankrijk zorgde hevige regenval voor overstromingen en aardverschuivingen. Honderden gezinnen moesten hun huizen verlaten. Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan.

Genk

In België stortte het dak van een fabriekshal in. Het werk bij de Ford-fabriek in het Belgische Genk is zaterdagochtend weer opgestart.

In Nederland kostte het extreme onweer van vrijdag al aan twee mensen het leven. Verschillende mensen raakten gewond bij verkeersongevallen die het gevolg waren van slecht zich op de weg.