AMSTERDAM - Dino S., verondersteld handlanger van de van afpersing verdachte Willem Holleeder, hoopt De Telegraaf met een stap naar de rechter te dwingen publicaties over hem te rectificeren. Dat zegt zijn advocaat Bénédicte Ficq.

De raadsvrouw had het dagblad tot vrijdag de tijd gegeven uit eigen beweging te rectificeren. In een brief heeft het dagblad inmiddels laten weten daar niets voor te voelen.

Berichtgeving

De 46-jarige S., die wordt gezocht wegens drugshandel, stoort zich aan de berichtgeving over hem in De Telegraaf en met name aan een artikel van vorige week zaterdag.

Daarin werd hij omschreven als 'baas' van Holleeder. Verder stelde de krant op basis van 'uiterst geheime verklaringen', volgens Ficq ten onrechte, dat S. als baas van Holleeder verantwoordelijk was voor elf opdrachten tot liquidaties.

Beschuldigingen

Ficq benadrukt dat S., die sinds ongeveer een halfjaar voor justitie op de vlucht is, betrokkenheid bij de in de krant geuite beschuldigingen ontkent.

Haar cliënt is 'hoogstwaarschijnlijk' slachtoffer geworden van 'leugenachtige verklaringen' door kroongetuige Peter la S.

Kwalijk

Volgens de advocaat is het bovendien kwalijk dat S. niet in de gelegenheid is gesteld om te reageren op de berichtgeving van het dagblad.

"De ervaring heeft hem bovendien geleerd dat u (De Telegraaf, red.) in eerdere gevallen wel de weg wist te vinden teneinde hem die gelegenheid te bieden", schrijft Ficq in een brief aan de krant.

Van den Heuvel

Telegraaf-journalist John van den Heuvel zei donderdag in RTL Boulevard in het verleden wel degelijk geprobeerd te hebben een reactie van S. te krijgen.

De raadsvrouw dient volgende week een verzoek in om de voorzieningenrechter de zaak te laten beoordelen.

Die neemt de zaak vermoedelijk aan het eind van de week of aan het begin van de week erna in behandeling.