EINDHOVEN - Steeds meer scholieren raken in geldproblemen door pokeren. Het regionale netwerk voor verslavingszorg Novadic-Kentron in Noord-Brabant schrijft dat in zijn jaarbericht over de rage.

Alleen al in Eindhoven meldden zich in het afgelopen half jaar ongeveer twintig vooral jonge pokeraars met schulden, vertelde teamleider preventie Sylvester Aboikoni vrijdag.

Andere signalen duiden op honderden probleemgevallen, legde Aboikoni verder uit. De regionale verslavingszorg begon twee maanden een specifiek onderzoek onder middelbare scholieren in de regio. Vijfhonderd leerlingen tussen 15 en 19 jaar werden ondervraagd.

De resultaten worden eind deze maand verwacht maar Aboikoni denkt al dat meer onderzoek nodig is in heel Nederland en ook onder oudere spelers."Poker is een rage in heel Nederland."

Geld

Vooral het geld is onder de jonge doelgroep het probleem. "We moeten niet onderschatten hoeveel geld er in het pokeren omgaat", aldus Aboikoni. Hij heeft het over inzetten tot 200 euro per 'hand'. Echte verslavingsproblemen waarbij pokeren het hele leven gaan overheersen doen zich minder voor.

De jeugd speelt op scholen, in studentenhuizen en op speciale pokerfeesten. Pokeren voor geld is officieel alleen toegestaan in het Holland Casino.