DEN HAAG - De politie in Rotterdam slaagt er niet in om alle mogelijke getuigen van de moord op de 13-jarige Sedar Soares te traceren. Daarom doet de politie maandagavond voor de tweede keer in korte tijd via de televisie een oproep aan getuigen om zich te melden.

Nog altijd zoekt de politie mensen die 1 februari in de omgeving van het Rotterdamse metrostation Slinge waren toen Sedar Soares werd neergeschoten. Na de eerste oproep kreeg de politie vijftig tips, maar de gouden zat daar vooralsnog niet bij.

"We praten over een zeer ernstige zaak"

Ondanks herhaalde oproepen heeft de politie in Rotterdam twee weken na de fatale schietpartij nog lang niet alle getuigen gesproken. De politiewoordvoerder: "Ik kan dat niet verklaren. We praten toch over een zeer ernstige zaak."

In een poging zoveel mogelijk mensen te bereiken laat het televisieprogramma Opsporing Verzocht een foto zien, waarop negen personen staan die de avond van het misdrijf het metrostation in- of uitliepen. De foto is gemaakt van beelden van de beveiligingscamera's van het openbaarvervoersbedrijf RET. Van deze mogelijke getuigen wordt het gezicht afgeschermd.

"Alle informatie kan helpen"

De politie hoopt dat er zich na de uitzending van maandagavond alsnog getuigen gaan melden, als ze zichzelf of andere mensen bijvoorbeeld op de beelden herkennen. "Mensen denken waarschijnlijk dat we niets aan hun informatie hebben, omdat ze er van uit gaan dat ze toch niets hebben gezien. Maar we willen iedereen spreken die er toen was. Alle informatie kan helpen, ook als het onbelangrijk lijkt", benadrukt de zegsman van de politie.

Sedar Soares overleed de dag na de schietpartij aan zijn verwondingen. Vriendjes van de jongen verklaarden dat ze sneeuwballen gooiden vanaf het parkeerdek bij het metrostation. Een man stapte uit een auto en begon op hen te schieten. Sedar werd geraakt, de andere jongens bukten op tijd en bleven ongedeerd. De dader ontkwam. De politie tast nog in het duister wie de schutter is. De hoofdofficier van justitie in Rotterdam heeft inmiddels een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot het oplossen van dit misdrijf.