AMSTERDAM - De eigenaresse van het Amsterdamse kinderdagverblijf Denyo heeft een vermoeden hoe de harddrugs in haar crèche terecht zijn gekomen. Dat liet zij maandag aan de politie weten. De vrouw en haar jurist eisen dat de politie de persoon die zij op het oog hebben nog deze week verhoort.

De jurist, S. Geuljans, en zijn cliënt spraken maandag met de politie over het vermoeden. Hij wil niets kwijt over de achtergrond van de eventuele dader, behalve dat het om een buitenstaander gaat.

Het kinderdagverblijf aan de Insulindeweg in de Amsterdamse wijk Zeeburg moest vrijdag de deuren sluiten op last van het stadsdeelbestuur, nadat een leidster een week eerder in de mond van een van de baby's een bolletje heroïne had ontdekt. Haar argwaan werd gewekt toen ze zag dat het kindje op iets zat te kauwen. Na de bizarre vondst schakelde ze onmiddellijk de politie in. Het kindje bleef ongedeerd.

De crèche blijft voorlopig gesloten. Volgens stadsdeelvoorzitter Herrema wacht de gemeente eerst het onderzoek van de politie en de inspectie kinderopvang af. Tot die tijd worden de zeventien overige kinderen ondergebracht bij andere opvangcentra.