ROTTERDAM - Door de rechtbank in Rotterdam is maandag de -jarige R.R veroordeeld tot een gevangenisstraf van negen jaar. De rechter achtte bewezen dat R. in 2001 acht prostituees gewelddadig heeft verkracht. Alle slachtoffers werkten op de tippelzone aan de Keileweg. Met de uitspraak volgt de rechtbank de eis van justitie.

Acht vrouwen deden aangifte van verkrachting. Ze werden door R. opgepikt nabij de Keileweg en meegenomen naar onder meer het Kralingse Bos. De dader gebruikte daar cocaïne en werd gewelddadig.

Hij sloeg, schopte en beet de vrouwen en bedreigde ze met messen en schroevendraaiers. Enkele slachtoffers werden vastgebonden. In november 2001 werd R. aangehouden, nadat een slachtoffer hem had herkend en de politie waarschuwde.

De rechter oordeelde dat de data van de verkrachtingen elkaar niet overlappen en dat het daarom mogelijk is dat er slechts één dader actief was. Daarnaast verklaarden alle slachtoffers dat de man rond reed in een Japanse auto en dat de man zich voordeed als J.J. of Mike. Hij heeft tevens opvallende littekens op zijn buik.

R. weigerde mee te werken aan een gedragsonderzoek in het Pieter Baancentrum. De rechtbank legde hem geen TBS op, omdat er geen bewijs is geleverd dat R. geestelijk ziek zou zijn.