AMSTERDAM - Sinds de arrestatie van Willem Holleeder in januari 2006 duikt zijn naam met regelmaat op in de krantenkolommen: Dino S., verondersteld zwaargewicht in de Nederlandse onderwereld, 'partner in crime' van diezelfde Holleeder. S. heeft nu genoeg van die publicaties, zo blijkt uit een brief op poten van zijn advocate Bénédicte Ficq aan dagblad De Telegraaf.

De krant bracht op 26 mei een groot verhaal over de liquidaties in het Amsterdamse milieu, grotendeels gebaseerd op verklaringen die 'kroongetuige' en zelfverklaard huurmoordenaar Peter la S. zou hebben afgelegd. La S. zet Dino S. neer als een man die er een lijst personen op nahield die geliquideerd moesten worden. Nedim Imaç, bij leven voorzitter van voetbalclub Türkiyemspor, was een van die personen.

Rectificatie

De krant schrijft dat justitie Dino S. beschouwt als stille vennoot of zelfs baas van Holleeder. S. wil vóór vrijdagmiddag 16.00 uur van De Telegraaf weten waarop deze beweringen worden gebaseerd. Als er "feitelijke basis" ontbreekt, wil S. een voorstel tot rectificatie zien, zo schrijft advocate Ficq. S. dreigt met het aanspannen van een kort geding als "een bevredigende reactie" uitblijft.

Endstra

De in 2004 vermoorde vastgoedhandelaar Willem Endstra heeft zich in geheime gesprekken met de Amsterdamse politie bij herhaling uitgelaten over Dino S. Volgens Endstra was S. een gevaarlijk man. Ook hij noemt hem "de baas" en "de ongekroonde koning van de onderwereld".