NEW DELHI - Een school in het zuiden van India heeft geweigerd vijf HIV-positieve weeskinderen opnieuw toe te laten. Hierbij negeert de onderwijsinstelling in de deelstaat Kerala een verzoek van de regering.

De vijf kinderen waren in december weggestuurd, berichtte de Hindustan Times woensdag. De kinderen, een jongen en vier meisjes van 5 tot 11 jaar, waren van school gestuurd nadat ouders van medescholieren tegen hun aanwezigheid hadden geprotesteerd.

Leraren hielden de kinderen tegen bij de schoolhekken. "Veel ouders dreigden hun kinderen van school te halen als wij de zieke kinderen zouden toelaten. Wij zijn hulpeloos", zei een van de onderwijzers.

Weeshuis

De lokale autoriteiten proberen het schoolbestuur er nu van te overtuigen de kinderen toe te laten. De kinderen krijgen op dit moment les in een weeshuis.

Bijna 6 miljoen personen in India zijn geïnfecteerd met hiv. Aids-activisten zeggen dat een gebrek aan kennis van de ziekte en discriminatie tot paranoia heeft geleid bij de Indiase bevolking.