LONDEN - Mensen die zeggen dat ze zijn ontvoerd door ruimtewezens, geloven daar vaak zo sterk in dat ze lichamelijke klachten vertonen. Deze mensen geloven verder vaak in fantasieën, hebben een gestoord slaappatroon en zijn geïnteresseerd in spirituele zaken. De Amerikaanse universiteit Harvard heeft maandag deze resultaten van een onderzoek gepubliceerd.

Onderzoeker Richard McNally gelooft absoluut niet dat ruimtewezens mensen ontvoeren, maar zegt wel enkele lichamelijke oorzaken te hebben gevonden. Naar schatting vier miljoen Amerikanen menen dat zij ooit zijn ontvoerd door buitenaardse wezens.

De ondervraagde 'slachtoffers' hadden ongeveer dezelfde ervaring: ze lagen op een bed, omringd door apparaten, zagen flitslichten, hoorden geluiden en voelden prikkels. Velen zagen ook vreemde wezens rond het bed en meldden seksuele handelingen. Zeven van de tien mensen zeiden zeker te weten dat eicellen en zaadcellen waren weggenomen. Daarmee zouden de ruimtewezens mensen willen kweken. De aardlingen zijn daarna weer teruggebracht.

De onderzoekers hebben de mensen tijdens het praten over hun ervaringen lichamelijk onderzocht. Datzelfde is gedaan met een groep die ook onverwerkte traumatische ervaringen had, maar die te wijten waren aan zaken als oorlog en seksueel misbruik, en niet aan een buitenaardse ontvoering.

Hallucinaties

Beide groepen vertoonden grote overeenkomsten in stress-gerelateerde verschijnselen, zoals een verhoogde hartslag en transpiratie. Een Vietnam-veteraan vertoont dezelfde stress-symptomen als hij over de oorlog vertelt, als een persoon die zegt ontvoerd te zijn door een ruimtewezen, aldus McNally. De onderzoekers constateerden een aantal overeenkomende lichamelijke oorzaken, zoals slaapstoornissen. Volgens hen is er sprake van een soort hallucinaties ofwel 'dromen met je ogen open'.

De slaper ontwaakt bovendien te vroeg uit een fase waarin het lichaam door een soort ingebouwde verlamming niet kan bewegen. Dit verschijnsel voorkomt doorgaans dat mensen zichzelf tijdens heftige dromen verwonden. Ontwaak je te vroeg uit zo'n fase, dan kun je het gevoel hebben dat je niet kunt bewegen en dat kan beangstigend zijn.

Verder stelden de wetenschappers vast dat menig therapeut, bij wie iemand zich met onbestemde klachten meldt, zelf aangeeft dat het misschien wel om een UFO-ontvoering gaat. De patiënt neemt die reden dan opgelucht aan: er is een 'etiketje' voor de lichamelijke klachten.

/LINK
UFO Alien Secrets
National UFO Reporting Center
UFO-forum (NL)
UFO.pagina.nl