HAREN - Rijkswaterstaat onderzoekt een raadselachtige verzakking in de A28 ter hoogte van de afrit Haren, richting Zwolle. Door onbekende oorzaak spoelt er zand onder het asfalt weg waardoor het wegdek verzakt.

Dit zei een woordvoerder van Rijkswaterstaat woensdag. De rechterweghelft is hierdoor al tijdelijk afgesloten geweest. Er is nu een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur.

Rioolbuis

In eerste instantie werd vermoed dat een rioolbuis de oorzaak van de verzakking was, maar dit bleek niet het geval. Ook bleek het niet aan de onderliggende waterleiding te liggen. "Wat in elke geval wel uit ons onderzoek blijkt, is dat de weerstand van het grondlichaam over 25 meter erg zwak is", vertelt de woordvoerder. "We gaan bekijken of we dit gedeelte kunnen inspuiten met een kunststof substantie om de boel weer stabiel te krijgen."

Of de A28 voor deze aanpak moet worden afgesloten zal in de loop van woensdag worden besloten. De dikke laag asfalt op de plek van de verzakking duidt er volgens de woordvoerder op dat dit gedeelte van de A28 altijd al een zwakke plek is geweest.