LEEUWARDEN - De 63-jarige T. S. uit Emmeloord zou niet alleen zijn kleindochters maar ook zijn dochters seksueel hebben misbruikt. Dat heeft advocaat T. Meeuwis van de verdachte dinsdag gezegd.

Meeuwis zei dat dinsdag na afloop van een pro-formazitting voor het hof in Leeuwarden waar het hoger beroep van S. diende.

Dochters

De rechtbank in Zwolle veroordeelde S. in september 2006 tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van zijn twee kleindochters. Volgens Meeuwis heeft S. echter ook zijn twee dochters misbruikt.

De dochters hebben echter nooit aangifte tegen hun vader gedaan. Pas na familieberaad over het misbruik van de kleinkinderen deed een aangetrouwd familielid aangifte bij de politie waarna S. werd gearresteerd.

Zolder

S. heeft erkend van 2000 tot en met 2006 zijn kleindochters te hebben misbruikt. Dat gebeurde in een speciale kamer die hij op de zolder van zijn huis in Emmeloord had gebouwd. Hij filmde en fotografeerde de seks. Die afbeeldingen gebruikte hij onder meer om een kaartspel van te maken.

De hofzaak tegen S. wordt in augustus of september inhoudelijk behandeld.