ZUTPHEN - De autobestuurders die in januari zijn aangehouden na een dodelijk verkeersongeval in Wapenveld worden niet vervolgd. Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen maandag bekend.

Bij het ongeluk, waarbij drie auto's waren betrokken, kwamen vier mensen om het leven. Onder de slachtoffers bevonden zich twee broers van 18 en 21 jaar oud.

Volgens het OM raakte de auto met de vier slachtoffers tijdens een inhaalmanoeuvre in een slip en botste daarna tegen een boom. De politie bevestigde in januari geruchten dat er mogelijk sprake was van een achtervolging. Daar wilde de woordvoerster maandagavond echter niet op ingaan.

Drugs

"We beperken ons tot de onderzoeksresultaten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI)." Uit het NFI-onderzoek bleek dat de auto met de slachtoffers vlak voor de aanrijding minstens 120 kilometer per uur reed, waar 80 kilometer is toegestaan.

De 22-jarige bestuurder was onder invloed van drugs. Ook een mogelijke bestuurdersfout wilde de woordvoerster niet bevestigen. "Dat kan je niet zo stellen", aldus de zegsvrouw.

Op de plek van het ongeval werden de bestuurders van de twee andere betrokken auto's aangehouden. Dat waren twee mannen van 19 en 21 jaar uit Heerde. "We zien echter geen aanleiding om ze te vervolgen."