BREDA - Door een ongeval met een trein bij Breda zijn zondagavond zes reizigers gewond geraakt. De reizigerstrein werd geraakt door een openstaande laadklep van een tegemoetkomende goederentrein met houtsnippers. Zo'n tien passagiers kregen door rondslingerend glas snijwonden.

Het ongeval gebeurde rond kwart over vijf ter hoogte van het plaatsje Dorst ten oosten van Breda. De reizigerstrein was onderweg van Venlo naar Den Haag. Die raakte volgens de NS ernstig beschadigd.

Bussen

Door de aanrijding is er geen treinverkeer op de trajecten Breda-Tilburg, Breda-Roosendaal en Tilburg-Den Bosch. Het spoorwegbedrijf zet bussen in.

Ooggetuigen melden dat de twee achterste stellen van de reizigerstrein zwaar beschadigd zijn. De ruiten en sponningen zijn kapot en delen van de buitenkant zijn naar binnengeslagen. De gewonden zijn afgevoerd. De overige passagiers, ongeveer honderd, worden door de NS met bussen naar hun bestemming vervoerd. De passagiers hebben enige tijd gewacht in de treinstellen die nog heel waren.

De reizigerstrein staat even buiten de bebouwde kom van Dorst (gemeente Oosterhout). De goederentrein is doorgereden naar Gilze-Rijen. De Raad voor de Transportveiligheid stelt een onderzoek in. Zowel NS Reizigersvervoer (eigenaar van de reizigerstrein) als NS Railion (eigenaar van de goederentrein) kon nog niets zeggen over de oorzaak.