AMSTERDAM - Twee Rotterdammers van 24 en 31 jaar zijn opgepakt voor betrokkenheid bij een vechtpartij waarbij afgelopen weekeinde een man met een barkruk werd doodgeslagen.

Het slachtoffer is vermoedelijk een man uit Polen. Dat heeft de politie maandag bekendgemaakt.

Hij overleed zondag aan de gevolgen van de klap die hij de nacht daarvoor tijdens een feest kreeg in een jongerencentrum in Rotterdam-Zuid.

Ruzie

Rond middernacht kreeg het slachtoffer ruzie met enkele medebezoekers van poppodium Baroeg aan de Spinozaweg. Bij de vechtpartij die daarop volgde, werd de Pool onder meer met een barkruk tegen zijn hoofd geslagen.

Hij werd in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen bezweek. Sectie op het lichaam van het slachtoffer moet de exacte doodsoorzaak vaststellen.

Verklaring

Het bestuur van jongerencentrum Baroeg, dat ook als poppodium fungeert, liet zondag in een verklaring weten mee te leven met de familie en vrienden van het slachtoffer. Het bestuur spreekt van een woordenwisseling tussen het slachtoffer en een andere bezoeker.

Om nader politieonderzoek naar de vechtpartij mogelijk maken, is Baroeg voor zeker twee weken gesloten.

Maatregelen

Volgens het bestuur van Baroeg komt agressie 'zelden tot nooit' voor in het jongerencentrum. Het bestuur beraadt zich op maatregelen om dergelijke vechtpartijen te voorkomen.