ROTTERDAM - De hoofofficier van jusitie in Rotterdam heeft een beloning van 30.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van de moord op de 13-jarige Sedar Soares.

De jongen werd zaterdag 1 februari bij het Rotterdamse metrostation Slinge neergeschoten bij het gooien van sneeuwballen. Het programma Opsporing Verzocht besteedt maandag aandacht aan de zaak.

Taxichauffeurs

De politie zal in de tv-uitzending opnieuw een dringend beroep doen op mensen die destijds in de buurt van het metrostation waren, zich te melden. De politie is in het bijzonder op zoek naar twee chauffeurs die met hun taxi op een taxistandplaats stonden. Dit heeft de politie zondag gemeld.

Bovendien is een foto te zien waarop negen personen staan die de bewuste avond het metrostation in- of uitliepen. Ook met hen wil de politie in contact komen. De foto is gemaakt van beelden van de beveiligingscamera's van het openbaarvervoerbedrijf RET.

De scholier overleed de dag na de schietpartij aan zijn verwondingen. Vriendjes van de jongen verklaarden dat ze sneeuwballen gooiden vanaf het parkeerdek bij het metrostation. Een man stapte uit een auto en begon op hen te schieten. Sedar werd geraakt, de andere jongens bukten op tijd en bleven ongedeerd. De Rotterdamse politie werkt nog altijd met een team van ruim twintig rechercheurs aan de zaak.