JEDDAH - Osama bin Laden heeft gezworen dat hij de strijd tegen de Amerikanen voortzet en nieuwe aanslagen tegen Amerikaanse doelen zal plegen. Volgens hem zijn na Irak andere Arabische landen aan de beurt om 'als schietschijf voor de Verenigde Staten te dienen'.

De Saudische krant al-Hayat citeerde zondag uit een nieuwe geluidsband die aan Bin Laden wordt toegeschreven.

De krant heeft de geluidsband in handen gekregen via een islamitische internetpagina die banden met de terroristische organisatie al-Qaeda heeft. De krant drukte geen volledige tekst van de band af, maar meldde wel dat die vijftig minuten duurt en vorige week is opgenomen.

Bin Laden spoort op de band de moslims aan om 'overtuigd te zijn van de mogelijkheid om over de Amerikanen te zegevieren' en brengt daarbij de verschillende aanslagen tegen Amerikaanse doelen in de laatste jaren in herinnering.

Het hoofd van de terroristische organisatie al-Qaeda veroordeelt op de band de 'kruistochten' van de Amerikanen tegen Arabische landen. Hij verwacht dat een oorlog tegen Irak 'niet meer is dan een onderdeel van een reeks aanvallen gericht op andere landen, zoals Syrië, Iran, Egypte en Sudan'.