ROTTERDAM - Een sekseiland zou volgens een ontwerper een goed alternatief kunnen zijn voor de Rotterdamse tippelzone. Ook zou in een graansilo aan de Maashaven een eroscentrum kunnen komen, bedacht een andere deelnemer aan de ideeënwedstrijd van de Koninginnen van de Nacht en de columniste Carrie.

In totaal honderd ontwerpers leverden hun inzending in voor een Rotterdamse rosse buurt of eroscentrum. Niet alleen architecten en kunstenaars namen deel, maar ook 'gewone' Rotterdammers braken zich het hoofd over een plek voor prostitutie waar de stad 'trots op kan zijn'.

Rosserdam

De inzenders werkten hun ideeën uit in tekeningen, maquettes, cd-rom's en videofilms. Velen gaven het ontwerp een naam zoals Rosserdam. Een ontwerper leverde zijn idee zelfs met een hoogwerker af. "Het is een zuurstokroze bushokje met verwarming en verlichting. De ontwerper wil hiermee tijdelijk de afzichtelijke, mensonterende afwerkplaatsen op de Keileweg vervangen", zei een woordvoerster van de Koninginnen van de Nacht zaterdag. De gemeente wil de tippelzone eind 2005 sluiten.

De inzendingen zijn vanaf 1 maart te zien in de Kunsthal van Rotterdam. Op 8 maart maakt de jury bekend wie het winnende ontwerp heeft gemaakt. De organisatie biedt daarna de gemeente een aantal ideeën aan.