AMSTERDAM - Twee medewerkers van het Srilankaanse Rode Kruis zijn vermoord teruggevonden na te zijn te ontvoerd. De organisatie heeft dat zondag bekendgemaakt.

Het gaat om twee Tamil-mannen die vrijdag in Colombo ontvoerd werden. Ze zouden zijn meegenomen door mannen die beweerden van de politie te zijn.

Zware gevechten langs de grens tussen de gebieden die in handen zijn van de regering en de gebieden waar rebellen van de Tamil Tijgers het voor het zeggen hebben, hebben zaterdag ten minste zeven mensen het leven gekost. Het Srilankaanse leger heeft dat zondag bekendgemaakt.

Slachtoffers

Op drie verschillende plaatsen vielen in totaal aan regeringszijde drie doden en aan die van de rebellen vier, aldus het leger.

Volgens de rebellen zijn aan hun zijde geen slachtoffers gevallen en is het leger een flinke slag toegebracht.

Onafhankelijk

In Sri Lanka wordt sinds begin jaren '80 door de Tamil Tijgers gestreden voor een eigen staat. In 2002 werd een staakt-het-vuren overeenkomen na Noorse bemiddeling, maar dat wordt sinds december 2005 niet langer gerespecteerd.

Sindsdien zijn al meer dan vijfduizend doden gevallen. In totaal heeft de strijd in Sri Lanka al meer dan 70.000 mensen het leven gekost.