BEIROET - De radicale Palestijnse organisatie Fatah al-Islam was van plan op grote schaal terreuraanslagen te plegen in Libanon. Dat stelt een Libanese krant zondag op basis van bronnen binnen de islamitische organisatie, waarvan de strijders een Palestijns vluchtelingenkamp in Libanon bezet houden.

Fatah al-Islam was van plan een groot hotel in de hoofdstad Beiroet op te blazen, door er gelijktijdig vier vrachtwagens vol explosieven te laten ontploffen, aldus de anonieme zegslieden in de krant An-Nahar.

Zelfmoordterroristen zouden intussen aanslagen plegen op ambassades in het oosten en westen van de stad.

Libanees 9-11

De aanvallen zouden uitmonden in een 'Libanees 11 september', aldus het dagblad in een verwijzing naar de terreuraanslagen van 2001 in de Verenigde Staten.

Explosieven die onlangs werden gevonden in Tripoli, vlakbij het bezette vluchtelingenkamp, zouden afkomstig zijn uit Syrië.

Tijdens het begin van de gewelddadigheden, die 20 mei begonnen, ontkende Fatah al-Islam dat het betrokken was bij twee bomaanslagen die toen een vrouw het leven kostte.

Gezworen

Zowel de aan het terreurnetwerk al-Qaeda gelieerde groepering als het leger van Libanon hebben intussen gezworen tot het einde toe door te vechten om de macht in de wijk Nahr al-Bared.

De gevechten gingen dit weekeinde hun derde week in zonder dat er een snelle oplossing in het zicht lijkt.

Leger

Gesteund door tanks en helikopters heeft het Libanese leger ook zondag de greep op het vluchtelingenkamp aan de Middellandse Zee versterkt.

Ondanks de veel grotere vuurkracht van het lever houden militanten het evenwel nog steeds vol in de wijk.

Met het sneuvelen van twee militairen in de nacht van zaterdag op zondag steeg het aantal doden tot zeker 94.