AMSTERDAM - Bij een grote brand in een garagebedrijf in Noord-Scharwoude is zaterdagmiddag een man omgekomen. Een muur van het pand werd weggeblazen toen een aantal gasflessen in de garage explodeerde. Het slachtoffer overleed op weg naar een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de gemeente Langedijk.

Video

De brandweer adviseerde omwonenden ramen en deuren te sluiten. Een naastgelegen kledingbedrijf en schilderbedrijf moeten ook als verloren worden beschouwd. De rookwolken waren tot in de wijde omgeving te zien. Metingen hebben uitgewezen dat er geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen.

Opvang

Sommige buurtbewoners hebben de woonwijk verlaten, meldt de brandweer. Daarom is de gemeente ingeschakeld om eventueel voor opvang te zorgen. Die heeft voorbereidingen getroffen, maar er bleek geen behoefte aan opvang te bestaan. "Dus de bedden gaan terug."

De brand brak rond 16.30 uur uit bij werkzaamheden in garagebedrijf Henselmans aan de Industriestraat in het Noord-Hollandse plaatsje. In de buurt van het bedrijventerrein liggen woningen. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de brand zich verder uitbreidde, laat een brandweercommandant weten. De brand was rond 20.30 uur onder controle.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het gaat niet om een werknemer.

Explosie in garagebedrijf