WASHINGTON - De Amerikaanse justitie heeft vier personen uit Guyana en Trinidad en Tobago in staat van beschuldiging gesteld die een aanslag wilden plegen op de internationale luchthaven John F. Kennedy van New York. De aanslag had een radicaalislamitische achtergrond.

Bekijk video

Dat is zaterdag door het ministerie van Justitie bekendgemaakt. Onder de arrestanten is een voormalige parlementariër uit Guyana. De andere verdachte uit Guyana werkte op de luchthaven bij de afhandeling van vrachten.

Explosies

De mannen zouden brandstoftanks en een pijpleiding op de belangrijkste Newyorkse luchthaven hebben willen opblazen. Door de explosies zou heel het vliegveld in de lucht zijn gevlogen, stelde een van de aangeklaagden in een opgenomen gesprek. Hij voorspelde weinig overlevenden.

Onder de arrestanten is een voormalige parlementariër uit Guyana. De andere verdachte uit Guyana werkte op de luchthaven bij de afhandeling van vrachten.

Arrestanten

Ook een inwoner van Trinidad en Tobago is opgepakt. Een landgenoot houdt zich volgens de politie echter nog op die eilanden in de Caribische Zee verborgen.

Het plan, waaraan vorig jaar werd gewerkt, zou al ver voor een mogelijke uitvoering zijn ontdekt. Volgens de federale recherche FBI is er geen gevaar geweest voor het publiek of het vliegverkeer.