GAZA - De terroristische groepering Islamitische Jihad heeft dinsdag gezegd de Israëlische aanvallen op Palestijnse doelen met meer geweld te zullen vergelden.

"Na de bombardementen hoeft de zionistische vijand slechts af te wachten. Ons antwoord komt, en zal zwaarder zijn dan hun aanvallen en hun misdaden", aldus een verklaring van de groep.

Israël voerde dinsdag zeker acht nieuwe aanvallen uit op Palestijnse doelen op de Westelijke Jordaanoever en in de Gazastrook.

Bij de vergeldingsacties voor de zelfmoordaanslagen van afgelopen weekeinde werden drie Palestijnen gedood en raakten zeker 150 anderen gewond.

Uit de bijgevoegde lijst blijkt dat met name gebouwen van Force 17, de speciale elite-eenheid van de Palestijnse leider Yasser Arafat, Palestijnse politieposten en andere gebouwen van veiligheidsdiensten het doelwit waren.

Raketten kwamen onder meer neer op de Palestijnse politiepost in Ramallah, die naast het hoofdkwartier van Arafat ligt. Het onderkomen van de Palestijnse leider werd volgens getuigen niet geraakt.

/NIEUWSGrootscheepse aanvallen op Palestijnse gebieden (video)

/DOSSIERMidden-Oosten