SCHINNEN - De Limburgse bierbrouwer Alfa uit Schinnen roept vrijdag in advertenties op de voorpagina van de Limburgse kranten bierdrinkers op hun kratten zo snel mogelijk in te leveren bij de winkel. Door de "extreem gestegen vraag naar Alfa-bier'' en door vertraging bij de levering van nieuwe kratten dreigt een tekort ontstaan voor de carnaval, aldus het bedrijf.

Volgens directeur H. Meens van Alfa hebben veel mensen nog een krat in de kelder staan. "We komen 20.000 kratten tekort,'' zegt hij. "Als iedereen nou even in de kelder kijkt en dat kratje naar de winkel brengt, kunnen we iedereen met de carnaval bedienen''.

Kelder

Inmiddels heeft Alfa 20.000 oude kratten van stal gehaald, maar ook die helpen de brouwerij niet uit de brand. "We brengen in totaal 200.000 kratten op de markt, maar 20 procent daarvan komt nooit terug. Die staan dus ergens in de kelder of de schuur'', zegt hij.

Alfa had ook een tekort aan flessen, maar heeft die kunnen lenen bij collega-brouwerijen. "Aan bier hebben we geen tekort, maar waar dat in moet is een probleem'', aldus Meens.